TEORIA DRUMULUI SPIRITUAL OPTIM

Singura cale de evolutie spirituala este Suferinta iar finalitatea evolutiei este credinta in Dumnezeu, adica Mantuirea!


sâmbătă, 13 iulie 2013

MECANISMUL CREATIEI

Spiritul a fost dat noua ca unic fapt palpabil, fiecaruia dintre noi. Cu mintea rationala intelegem acest fapt! Dar nu putem intelege acest fenomen decat ca pe o divizare, o imparteala pentru fiecare dintre noi, un talcioc.
De fapt fiecaruia dintre noi ne-a fost dat totul si numai incapacitatea noastra de a percepe acest fenomen, ne limiteaza perceptia.
De fiecare data cand descoperim ceva, revelam ceva, simtim in sufletul nostru ca el exista deja, contrar cu mintea rationala care-l percepe ca pe ceva nou.
Acest fapt este posibil pentru ca Creatia are doua manifestari: cea exterioara perceputa de noi ca divizata pentru fiecare dintre noi in parte si, cea interioara, permanent integra, dar nerevelata decat treptat prin semnale revelate exterioare.
Manifestarea spirituala exterioara si cea spirituala, interioara sunt, de fapt, una singura, percepute de noi ca reflexii ale uneia in cealalta pentru a putea descoperi Intregul.
Intuitia, spre exemplu, senzatia ca ne vom intalni cu un eveniment, este o reflexie a manifestarii spirituale exterioare spre interiorul nostru.
Senzatia ca ne-am mai intalnit cu un eveniment, este o reflexie a manifestarii spirituale interioare spre exteriorul nostru.
Un univers spiritual cuprinde alt univers spiritual si, la randul sau cel de-al doilea il cuprinde pe primul. Este posibil daca evadam in fizica cuantica, in notiunile de curbare a spatiului, in vibratiile permanente.
Sa analizam un exemplu simplu:
Un eveniment care credem ca se va intampla, facem afirmatia in acest mod pentru ca privim din interiorul nostru spiritual sau generam o cauza din interior.
Daca privim acelasi eveniment din exteriorul nostru avem senzatia ca el exista deja.
Cum este posibil ca acelasi eveniment sa urmeze sa se manifeste si, in acelasi timp, s-a manifestat deja?
Datorita faptului ca universurile asa cum le percepem noi (de fapt este doar unul) se includ reciproc.
Acest fenomen face posibila afirmatia ca timpul nu exista.
Asa se explica de ce o mare cultura straveche, HUNA, impune principiile urmatoare:

"BINECUVANTEAZA CLIPA PREZENTA" = NU EXISTA TIMP, NU EXISTA TRECUT SI NICI VIITOR
"CREDE IN TINE INSUTI" = PRIVESTE IN INTERIORUL TAU CU INCREDERE SI DETERMINARE
"ASTEAPTA-TE LA TOT CE ESTE MAI BUN" = PRIVESTE IN EXTERIORUL TAU CU INCREDERE SI DETERMINARE

O astfel de explicatie o au si procesele de vindecare cu conditia ca terapeutul sa priveasca din exteriorul evenimentelor spre interiorul evenimentelor iar pacientul sa priveasca din interiorul evenimentelor spre exteriorul evenimentelor.
Cei doi, terapeutul si pacientul, se vor intalni doar daca calea este spirituala-pura. In momentul intalnirii se produce actul de vindecare si el nu este realizat de terapeut. Terapeutul este doar un ghid al pacientului in aflarea secventei cauzale in care pacientul este deja sanatos.

HUNA
1. LUMEA ESTE ASA CUM CREZI TU CA ESTE
2. NU EXISTA LIMITE
3. ENERGIA URMEAZA CALEA ATENTIEI
4. ACUM ESTE MOMENTUL PENTRU PUTERE
5. A IUBI INSEAMNA A FI FERICIT CU CEEA CE AI
6. TOATA PUTEREA VINE DIN INTERIOR
7. EFICIENTA ESTE MASURA ADEVARULUI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu