TEORIA DRUMULUI SPIRITUAL OPTIM

Singura cale de evolutie spirituala este Suferinta iar finalitatea evolutiei este credinta in Dumnezeu, adica Mantuirea!


joi, 4 noiembrie 2010

DESPRE EXISTENTE PARALELE SAU VIATA CA MANIFESTARE IN PLANURI PARALELE!

Am revelat intr-o alta postare existenta unei substante care poate fi accesata numai spiritual, numai cu gandirea intuitiva, pe taramul unde nu exista logica!

Avand in sufletul meu aceasta substanta, care se simte cu inima, am incercat sa o intreb despre cele doua gradiente: binele si raul.
In taramul revelatiilor vezi cu ochii intuitiei o mare suprafata cu multe depresiuni si ascensiuni. Este in continua miscare intr-o lupta creativa pentru rasturnarea echilibrului dintre bine si rau.
Dar niciodata nu se va rupe echilibrul pentru ca, in timp ce tu ca fiinta modifici relieful acestei substante prin trairi si fapte de o anumita rezonanta, in alta parte se reflecta opusul actiunilor tale in asa fel incat suma tuturor actiunilor este o linie ce demarca exact mijlocul.
Sa spunem ca este principiul actiunii si reactiunii spirituale”.
Global, acest mecanism genereaza un murmur continu ca si cand totul ar fierbe, s-ar misca in cautara echilibrului perfect. Este entropia sistemului spiritual sau suflul vietii!
De fapt, aici discutam de o a doua lume, a noastra, pe care o putem percepe doar gandind intuitiv, cu ochii mintii!
De ce tot insist pe acest subiect?
De mii de ani, sa zicem, de la inceputul Creatiei noastre, suntem orbi in cautarea unor alte lumi incercand sa ne refugiem din lumea noastra fizica cladita de noi numai cu suferinta!
De mii de ani incercam sa gasim Poarta catre alta Lume in speranta ca, la un moment dat, se va deschide aceasta poarta si vom patrunde in locuri cu infinit mai multe posibilitati.
Dar tot incercand, ramanem sleiti de putere in acelasi loc, deznadajduiti si neimpliniti. Vina este in totalitate a noastra pentru ca nu ne dorim sa aflam modul in care putem face acest salt vindecator. Avem la indemana acest mod de a trece Dincolo!!!
Coexistam cu cealalta Lume secunda de secunda!
Ce ne trebuie?
Este vorba despre Sufletul nostru!
Pana nu vom intelege cu intreaga noastra fiinta ca Sufletul exista si este un Dar pentru ca noi sa avem sansa cunoasterii revelate, ne vom lovi permanent de neputinta implinirii fiintei fiecaruia.
Sufletul imbraca Omul intr-o mantie de substanta Divina doar atunci cand revelam. In acel moment suntem capabili sa ne transportam intreaga fiinta catre Infinit.
Filozofii dogmatici(vezi Petre Tutea) atrag atentia asupra faptului ca Implinirea, Mantuirea, sunt atinse in mod revelat.
Este momentul in care expresia “crede si nu cerceta” poate fi inteleasa!
Am mai putea explica fiinta umana ca fiind un complex sistem de planuri existentiale cu o singura legatura, Sufletul!
In acest mod abandonam teoria unei alte lumi si asimilam teoria lumilor din interioarul fiintei noastre.
Usor, usor ne apropiem de intelegerea de care avem nevoie.