TEORIA DRUMULUI SPIRITUAL OPTIM

Singura cale de evolutie spirituala este Suferinta iar finalitatea evolutiei este credinta in Dumnezeu, adica Mantuirea!


miercuri, 16 martie 2011

CALATORIA SUFLETELOR - STUDII DE CAZ ASUPRA VIETII DINTRE VIETI - extrase din cartea scrisa de MICHAEL NEWTON PH. D.

Cum este posibil sa ajungi la suflet prin hipnoza?

"Vizualizati mintea ca având trei cercuriconcentrice, fiecare mai mic decât ultimul si unul într-altul, separate doar de straturi de constiinta unite între ele.
Primul strat, cel exterior, este reprezentat de mintea constienta care este sursa noastra critica, analitica.
Al doilea strat este subconstientul, unde mergem initial în hipnoza pentru a cauta în zona de înmagazinare toate amintirile din viata aceasta sau din cele anterioare.
Al treilea, miezul cel mai ascuns, este ceea ce noi numim astazi mintea supraconstienta. Acest nivel prezinta cel mai înalt centru al Sinelui, în care noi suntem o expresie a unei puteri superioare.

Supraconstientul gazduieste identitatea noastra reala, marita de subconstientul care contine amintiri ale multor alter ego-uri preluate de noi în trupurile din vietile anterioare.
Supraconstientul poate sa nu fie deloc un nivel, ci însusi sufletul. Supraconstientul reprezinta centrul cel mai înalt de întelepciune si perspectiva.
Persoanele aflate sub hipnoza nici nu viseaza, nici nu halucineaza. Noi nu visam în secvente cronologice si nici nu halucinam în stare de transa dirijata. Când subiectii sunt pusi în stare de transa, creierul lor oscileaza încet de la starea de veghe Beta si continua sa-si schimbe vibratia coborând sub stadiul meditativ Alfa pâna la diversele nivele din cadrul gamei Theta. Theta înseamna hipnoza, nu somn.

Atunci când dormim, ajungem în starea finala Delta, unde mesajele de la creier sunt directionate în subconstient si eliberate prin intermediul viselor. În Theta, constientul nu este inconstient, asa ca
putem si receptiona, si trimite mesaje cu toate canalele memoriei deschise.