TEORIA DRUMULUI SPIRITUAL OPTIM

Singura cale de evolutie spirituala este Suferinta iar finalitatea evolutiei este credinta in Dumnezeu, adica Mantuirea!


duminică, 18 septembrie 2011

TEORIA CICLICITATII EVENIMENTELOR

Sa pornim ca punct de referinta de la un “eveniment-cauza” de orice natura ar fi el.

Conform fizicii pe care o cunoastem, acest eveniment va genera cauzal alte evenimente-cauze(actiuni) care la randul lor vor genera cauzal alte evenimente-cauze,....., si tot asa intr-o generare infinita de evenimente-cauze.
Pana unde? Pana cand?
Am putea scapa de raspuns afirmand ca totul se cumuleaza intr-un infinit inimaginabil.
Dar nu este asa.
Sa ne imaginam o punga de floricele pe care o punem in cuptorul cu microunde. Floricelele se desfac fiecare pana cand punga capata dimensiunea maxima si procesul se opreste.
Aceste evenimente-cauze(floricelele care s-au desfacut) se opresc la un moment dat limitate de granite cauzale(nu mai exista cauze datorita saturatiei). Este necesara trecerea printr-o sectiune non-cauzala a tuturor evenimentelor.
Este asa zisul punct zero sau vidul cuantic. Simtim o viitoare eliberare a cauzelor generatoare de evenimente, printr-o implozie generatoare a unei noi cauze care la randul ei formeaza prima pereche eveniment-cauza, si tot asa,..., catre o noua trecere non-cauzala.
Se nasc alte intrebari!
Cine hotaraste cand se intampla aceasta trecere?
In ce conditii se ajunge la acest eveniment.
Si multe alte intrebari.
Pentru a forma o gandire care sa inteleaga intotdeauna partial aceste transformari trebuie sa cautam nu numai transformarile cantitative dar si cele calitative.
Acest punct zero produce schimbarea cantitativa a evenimentelor-cauza dar si un salt calitativ-spiritual al tuturor acestor evenimente-cauza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu