TEORIA DRUMULUI SPIRITUAL OPTIM

Singura cale de evolutie spirituala este Suferinta iar finalitatea evolutiei este credinta in Dumnezeu, adica Mantuirea!


marți, 12 aprilie 2011

CUM EVALUAM EXISTENTA NOASTRA, FAPTELE NOASTRE, GESTURILE NOASTRE, GANDURILE NOASTRE, IN RAPORT CU ADEVARUL SUPREM?

Voi incerca sa raspund la aceasta intrebare, folosind anumite definitii:
LEGEA UNIVERSULUI

“ORICE SISTEM PRIVIT CAUZAL, DIN AFARA LUI, ESTE, DIN PUNCT DE VEDERE GLOBAL, GUVERNAT DE O SINGURA LEGE, LEGEA ARMONIEI”
LEGEA SUBSISTEMELOR UNIVERSULUI

“ORICE SISTEM PRIVIT CAUZAL, DIN INTERIORUL LUI, ESTE, DIN PUNCT DE VEDERE LOGIC, STRUCTURAT SI GUVERNAT DUPA LEGI CAUZALE INDIVIDUALIZATE”
“UN SUBSISTEM NU POATE FI PRIVIT CAUZAL, DIN AFARA LUI PENTRU CA ESTE PARTE DIN LEGEA ARMONIEI.”
Prin aceste definitii incerc sa explic ca cel mai important este sa stim, atunci cand emitem o actiune, unde ne aflam cauzal!

Din interior nu putem privi cauzal decat cu mintea, cu ochii!

Din exterior putem privi cauzal cu inima, cu constiinta. Ca sa reusim sa privim intreg Universul, ca sa reusim sa intelegem Legea Armoniei, trebuie sa invatam sa privim cu inima!

Revenind la titlul acestei postari, exemplul cel mai concret privind evaluarea actiunilor noastre este PROCESUL DE CONSTIINTA, sau modul in care reusim sa ne plasam in mijlocul Legii Armoniei.
Prin procesul de constiinta ne ridicam deasupra existentei cotidiene si apelam constient sau inconstient la Legea Armoniei.
Sigur ati observat ca, cu cat sunt mai grave faptele, cu atat mai puternic este procesul de constiinta care in final duce la MARTURIE. Eu numesc aceasta marturie fortata de procesul de constiinta, spovedanie.
Deci, la sfarsitul fiecarei zile, sa facem propriul nostru proces de constiinta si vom afla ce am realizat in acea zi.
Nu trebuie sa ne pronuntam asupra corectitudinii faptelor noastre raportandu-ne la legi ale subsistemelor cauzale.
Trebuie sa ne pronuntam cu sufletul asupra faptelor noastre. Sa lasam sufletul sa raspunda. Aceasta este evaluarea corecta a faptelor noastre.

Legea Armoniei nu poate fi influentata in sinea ei. Nu putem decat sa generam reactiune la actiunile noastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu